Galeri

Önüm Arkam Sağım Solum Macaron!

5 Oca

Her yerde macaronu duymaya başladık ne kadar fransız lezzetleri arasında da olsa da artık bir çoğumuzun vazgeçilmezi arasında yerini çoktan almış durumda!
Yerinde yediğimiz yiyeceklerin tariflerini  google amcaya sorarak mutfağımız da  yaptığımız  zaman çoğu kez hüsrana uğrarız.  Macaronu dışarı da arayıp bulmaktansa hem kendinizi geliştirin hem de hesaplı olsun istiyoruz.
Sizlerle bir tarifi daha paylaşıyoruz! Şimdiden kolay gelsin : ) Afiyetle ve sevgiyle kalın…

 Malzemeler:

  • 2 yumurta beyazı
  •  5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 fincan pudra şekeri
  • 6,5 çorba kaşığı badem unu
  • 3 damla badem aroması

İç Kreması için:

  • 113 gram kuvertür çikolata
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 2 çorba kaşığı tereyağ

 Hazırlanışı:
Yumurta aklarını kar haline gelip kaptan ayrılmayacak kıvama gelene kadar çırpalım. Diğer tarafta pudra şekeri ile badem ununu rondoda karıştıralım. Yumurta aklarının üzerine bu karışımı ekleyip içine istediğimiz gıda boyasını da ekleyerek krema torbasına dolduralım. Ve tıpkı beze yapar gibi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkalım. 10 dakika üzerinin kurumasını bekleyip 150 derecede 10 veya 12 dakika pişirelim. Daha sonra iki macaronun aralarına eritilmiş çikolata sürerek yapıştıralım.

Kaynak: http://www.oktayustam.com
Macaron Tarifi

Macaron Tarifi

Renkli Macaronlar

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: